STEP BY STEP – HOW TO:

See the recipes in different languages underneath.

Congratulations with your new DIY Lollipop Kit from Sweetkitchen.

We hope you enjoy making them!

This is the content of your DIY Lollipops Kit.

You will also need the following: Saucepan, 75g. water, 350g. regular sugar, Thermometer, baking paper and tape.

Before you start; Prepare 2 sheets of baking paper. Place the template under the baking paper and place the lollipop sticks halfway onto the template.

Take 100g. (equivalent to half) of bag 1 and pour into a saucepan.

Add 75g. water and 350g. regular sugar to the saucepan and turn up the heat.

Place the saucepan on the hob and boil until it reaches a temperature of 160-163°C.

When the temperature is 160-163°C remove it immediately from the heat and let it rest until the temperature is around 135°C.

Add the banana flavour and stir well.

Add the yellow color and stir well.

When the mass has cooled down to about 100°C, it will have a suitable consistency for pouring. Use the template to get a good size.

Decorate the lollipops with the sprinkles before the mixture solidifies.

Once the lollipops have cooled they are immediately packed in the clear bags and sealed with tape.

Maybe you are ready to try the another taste, apple? We also have another kit with strawberry and cola flavor. Enjoy!

EN Recipe – DIY lollipop kit with banana flavor 

You will need:
From the lollipop kit:
Bag 1
Banana flavour
Yellow color
15 lollipop sticks
15 clear bags
Template

You will also need:
Saucepan
75 g water
350 g regular sugar
Thermometer
Baking paper
Tape (to wrap the lollipops)

Recipe for banana flavored lollipops
Before you start: Prepare 2 sheets of baking paper on a flat, heat-resistant surface (such as a baking tray) Place the template under the baking paper and place the lollipop sticks halfway onto the template.

The lollipop mixture: 
(Note: It is important to be precise in your measurements to get the right consistency of the mixture)
– Take 100 g (equivalent to half) of bag 1 and pour into a saucepan.
– Add 75 g (3/4 dl) water to the saucepan.
– Add 350 g of sugar to the saucepan.
– Place the saucepan on the hob and turn up the heat. The contents should boil until it reaches a temperature of 160-163°C. When it reaches the required temperature, remove it immediately from the heat and let it rest until it is approximately 135°C. Then add banana flavoring and yellow color. Stir well in between each addition.

This is when it turns into lollipops: When the mass has cooled to about 100°C, it will have a suitable consistency for pouring. Use the template to get a good size. Move the template to the next piece of baking paper and make the next lollipops. If the liquid mixture cools down too much, it can be heated very gently.

Decorate with the sprinkles provided before the mixture solidifies. The lollipops are immediately packed in the clear bags once they have cooled and sealed with tape.

The saucepan can be cleaned with ordinary soapy water.

DK/NO Opskrift – DIY Slikkepinde kit med bananmag

Det skal du bruge:
Fra slikkepinde-kit:
Pose 1
Banan Aroma
Gul Farve
15 stk. slikkepinde-pinde
15 stk. klare poser
Skabelon

Du skal derudover bruge:
Kasserolle
75 g. vand
350 g. alm. sukker
Termometer
Bagepapir
Tape (til at pakke slikkepindene ind)

Opskrift på slikkepinde med banansmag
Inden opstart: Læg 2 ark bagepapir klar på en jævn flade, der kan tåle varme (evt. en bageplade) Læg skabelonen ind under bagepapiret og læg slikkepinde-pindene halvt ind på skabelonen.

Slikkepindemassen:
(OBS: Det er vigtigt at være præcis i opmålingen for at få den rette konsistens på massen)
– Tag 100g. (svarende til halvdelen) af pose 1 og hæld op i en kasserolle.
– Tilsæt 75g. (3/4dl.) vand i kasserollen.
– Tilsæt 350g. sukker i kasserollen.
– Sæt kasserollen på komfuret og skru op. Indholdet skal koge, indtil det når en temperatur på 160-163°C. Når det når temperaturen, tages det straks af varmen og hviler indtil det er ca. 135°C. Derefter tilsættes banan aroma og gul farve. Der røres godt imellem hver gang.

Nu bliver det til slikkepinde: Når massen er kølet til ca. 100°C, har den en passende konsistens til at hælde ud. Brug skabelonen til at ramme en god størrelse. Flyt skabelonen til næste stykke bagepapir og lav de sidste slikkepinde. Skulle den flydende masse blive for afkølet, kan den opvarmes meget forsigtigt.

Pynt med de medfølgende sprinkles inden massen størkner. Slikkepindene pakkes straks i de klare poser, når de er afkølet og lukkes med tape.

Kasserollen kan rengøres med almindeligt sæbevand.

SV Recept – DIY Godisklubbekit med banansmak 

Du behöver:
Från godisklubbekittet:
Påse 1
Bananarom
Gul färg
15 st. godisklubbpinnar
15 st. klara påsar
Mall

Dessutom behöver du:
Kastrull
75 g vatten
350 g socker
Termometer
Bakplåtspapper
Tejp (för att packa in godisklubborna)

Recept på godisklubba med banansmak
Innan du börjar: Lägg ut två ark bakplåtspapper på en jämn yta som tål värme (eventuellt en bakplåt). Lägg mappen under bakplåtspappret och lägg ut pinnarna till hälften in på mallen.

Godismassa: 
(OBS: Det är viktigt att mäta noga för att massan ska få rätt konsistens.)
– Ta 100 g (Motsvarande hälften) av påse 1 och häll i en kastrull.
– Tillsätt 75 g (3/4 dl) vatten i kastrullen.
– Tillsätt 350 g socker i kastrullen.
– Sätt kastrullen spisen och sätt på värmen. Innehållet ska koka tills det når en temperatur på 160–163 °C. När temperaturen uppnåtts tas kastrullen från värmen och får vila tills den är cirka 135 °C. Därefter tillsätts bananarom och gul färg. Rör noga mellan varje tillsats.

Godisklubbor: När massa svalnat till cirka 100 °C har den fått en passande konsistens för att hälla ut. Använd mallen för att skapa en bra storlek på godisklubborna. Flytta mallen till nästa bakplåtspapper och gör de sista godisklubborna. Om den flytande massa kallnar kan den värmas mycket försiktigt.

Dekorera med det medföljande strösslet innan massan stelnar. När godisklubborna svalnat är de färdiga att packas in i de klara påsarna. Förslut med tejp.

Kastrullen diskas med vanligt diskmedel.

FI Resepti – TEE ITSE Tikkari-sarja banaanin maulla 

Tarvittavat tarvikkeet:
Tikkari-sarjasta:
Pussi 1
Banaani-aromi
Keltainen väri
15 tikkarin tikkua
15 läpinäkyvää pussia
Malline

Lisäksi tarvitset näitä:
Kattila
75 g vettä
350 g tavallista sokeria
Lämpömittari
Leivinpaperi
Teippi (tikkareiden pakkaamiseen)

Banaanin makuisen tikkarin resepti
Ennen aloittamista: Laita 2 leivinpaperiarkkia tasaiselle pinnalle, joka sietää lämpöä (esim. leivinpelti). Laita malline leivinpaperin alle ja tikkarin tikku puoliksi mallineen päälle.

Tikkarimassa:
(Huomioi: Tärkeää mitata tarkasti, jotta massan koostumuksesta tulee oikea)
– Ota 100 g (Vastaa puolta osaa) pussista 1 ja kaada kattilaan.
– Lisää 75 g (3/4 dl) vettä kattilaan.
– Lisää 350 g sokeria kattilaan.
– Nosta kattila hellalle ja kuumenna. Sekoituksen on kiehuttava, kunnes se saavuttaa 160-163 °C:n lämpötilan. Saavutettuaan lämpötilan se nostetaan heti pois hellalta ja annetaan jäähtyä n. 135 °C:n lämpötilaan. Sen jälkeen lisätään banaani-aromi ja keltainen väri. Sekoitetaan jokaisen vaiheen välissä.

Nyt siitä tulee tikkari:
Kun massan lämpötila on n. 100°C, se voidaan kaataa pois. Mallineen avulla saat oikean koon. Siirrä malline seuraavalle leivinpaperille ja tee loput tikkarit. Jos nestemäinen massa jäähtyy liikaa, sitä voidaan varovasti lämmittää.

Koristele mukana olevilla strösseleillä, ennen kuin massa kovettuu. Jäähtyneet tikkarit pakataan heti läpinäkyviin teipillä suljettaviin pusseihin.

Kattila voidaan pestä tavallisella saippuavedellä.

DE Rezept – DIY-Lutscher-Set mit Bananengeschmack

Sie benötigen Folgendes:
Aus dem Lutscher-Set:
Beutel 1
Bananenaroma
Gelbe Farbe
15 Stk. Lutscherstiele
15 Stk. Klarsichtbeutel
Schablone

Sie benötigen außerdem Folgendes:
Topf
75 g Wasser
350 g normaler Zucker
Thermometer
Backpapier
Klebeband (zum Einpacken der Lutscher)

Rezept für Lutscher mit Bananengeschmack
Bevor es losgeht: Legen Sie 2 Blätter Backpapier auf eine ebene, hitzebeständige Unterlage (evtl. ein Backblech), legen Sie die Schablone unter das Backpapier und legen Sie die Lutscherstiele zur Hälfte in die Schablone.

Die Lutschermasse:
(ACHTUNG: Es ist wichtig, bei der Messung präzise zu sein, um die richtige Konsistenz der Masse zu erhalten.)
– Nehmen Sie 100 g  (entspricht der Hälfte) von Beutel 1 geben Sie es in einen Topf.
– Geben Sie 75 g  (3/4 dl) Wasser in den Topf.
– Geben Sie 350 g Zucker in den Topf.
– Stellen Sie den Topf auf den Herd und schalten Sie ihn ein. Der Inhalt muss kochen, bis er eine Temperatur von 160-163 °C erreicht. Sobald er die Temperatur erreicht hat, nehmen Sie ihn sofort vom Herd und lassen Sie ihn ruhen, bis er ca. 135 °C hat. Anschließend Bananenaroma und gelbe Farbe. Zwischendurch jeweils gut umrühren.

Jetzt werden daraus Lutscher:
Wenn die Masse auf ca. 100° C abgekühlt ist hat sie eine zum Ausgießen geeignete Konsistenz. Verwenden Sie die Schablone, um eine gute Größe zu finden. Bewegen Sie die Schablone auf das nächste Stück Backpapier und formen Sie die letzten Lutscher. Sollte die flüssige Masse zu stark abkühlen, kann sie ganz vorsichtig erhitzt werden.

Mit den mitgelieferten Streuseln dekorieren, bevor die Masse fest wird. Die Lutscher werden nach dem Abkühlen sofort in die Klarsichtbeutel verpackt und mit Klebeband verschlossen.

Der Topf kann mit normalem Seifenwasser gereinigt werden.

NL Recept – Doe-het-zelf lollyset met bananensmaak  

Wat je nodig hebt:
Uit de lollyset:
Zakje 1
Banaan smaakstof
Gele kleurstof
15 lollystokjes
15 doorzichtige zakjes
Sjabloon

Wat je ook nodig hebt:
Steelpan
75 g water
350 g gewone suiker
Thermometer
Bakpapier
Plakband (om de lolly’s in te pakken)

Recept voor lolly’s met bananensmaak
Voor je begint: Leg twee vellen bakpapier klaar op een hittebestendig oppervlak (zoals een bakplaat) Plaats het sjabloon onder het bakpapier en plaats de lollystokjes halverwege op het sjabloon.

Het lollymengsel:
(Let op: het is belangrijk dat je de ingrediënten juist afmeet om het mengsel de juiste consistentie te geven)
– Neem 100 g (gelijk aan de helft) van zakje 1 en giet dit in de steelpan.
– Voeg 75 g (3/4 dl) water toe aan de steelpan.
– Voeg 350 g suiker toe aan de steelpan.
– Zet de steelpan op het fornuis en draai het vuur hoog. Laat de inhoud koken tot hij een temperatuur van 160-163 °C bereikt. Wanneer de inhoud de vereiste temperatuur bereikt, haal je de steelpan meteen van het vuur en laat de inhoud rusten tot hij ongeveer 135 °C bereikt. Voeg dan de banaan smaakstof en de gele kleurstof. Roer goed na elk ingrediënt dat je toevoegt.

Dit is wanneer de lolly’s ontstaan:
Wanneer de massa afgekoeld is tot ongeveer 100 °C, heeft ze de goede consistentie om te gieten. Gebruik het sjabloon voor een goede maat. Verplaats het sjabloon naar het volgende stuk bakpapier en maak de volgende lolly’s. Als het vloeibare mengsel te veel afkoelt, kan je het heel zachtjes opwarmen.

Versier met de bijgeleverde korreltjes voordat het mengsel stolt. Verpak de lolly’s meteen na het afkoelen in de doorzichtige zakjes en plak ze dicht met de plakband.

De steelpan kan gereinigd worden met gewoon zeepwater.

FR Recette – Kit DIY de sucettes glacées aux et de banane

Vous aurez besoin de :
Du kit de sucettes :
Sachet 1
Arôme de banane
Colorant jaune
15 bâtons de sucette
15 sachets transparents
Gabarit

Vous aurez aussi besoin de :
Casserole
75 g d’eau
350 g de sucre ordinaire
Thermomètre
Papier sulfurisé
Ruban adhésif (pour envelopper les sucettes)

Recette de sucettes à la banane
Avant de commencer : Préparez 2 feuilles de papier sulfurisé sur une surface plane et résistante à la chaleur (par exemple une plaque de cuisson). Placez le gabarit sous le papier sulfurisé et placez les bâtons de sucette à mi-chemin sur le gabarit.

Mélange de sucettes :
(Remarque : Il est important de mesurer exactement pour obtenir la bonne consistance du mélange)
– Prendre 100 g (l’équivalent de la moitié) du sachet 1 et le verser dans une casserole.
– Ajouter 75 g (3/4 dl) d’eau dans la casserole.
– Ajouter 350 g de sucre dans la casserole.
– Placer la casserole sur la plaque de cuisson et augmenter la température. Le contenu doit bouillir jusqu’à ce qu’il atteigne une température de 160 à 163 °C. Quand il a atteint la température requise, le retirer immédiatement du feu et le laisser reposer jusqu’à ce qu’il atteigne environ 135 °C. Ajouter ensuite l’arôme de pomme et le colorant jaune. Remuer bien entre chaque ajout.

C’est à ce moment-là que la masse se transforme en sucettes :
Quand la masse aura refroidi à environ 100 °C, elle aura une consistance adéquate pour être versée. Utiliser le gabarit pour obtenir une bonne taille. Déplacer le gabarit sur la feuille de papier sulfurisé suivante et créer les prochaines sucettes. Si le mélange liquide refroidit trop, il peut être chauffé très doucement.

Décorer les sucettes avec les paillettes fournies avant que le mélange ne se solidifie. Une fois refroidies, il faut emballer les sucettes immédiatement dans les sachets transparents et les sceller avec du ruban adhésif.

La casserole peut être nettoyée avec de l’eau savonneuse ordinaire.