TigerPaste®
Tigerbrød skiller sig meget ud blandt andet bagværk, da det har en krakelerende skorpe, der ligner mønstrene på en tigers pels.
Tigerbrød er meget populær blandt foodies (og deres tilhængere) på TikTok, som ikke kan få nok af dette usædvanlige brøds egenskaber. Den sprøde skorpe med blød midte er sjovt at lave, attraktivt at se på og svært ikke at blive helt tosset med!
Skorpens krakelerede tekstur er skabt af TigerPaste®, som smøres på før bagning. TigerPaste® indeholder ikke gluten, hvilket betyder, at det ikke strækker sig som almindelig brøddej og i stedet revner og dermed danner brødets varemærke – tigermønster.
Kombinationen af smagen fra TigerPaste®, brødets gyldne skorpe og luftigt brød indeni, er simpelthen uimodståeligt.
Selvom brød med TigerPaste® er anderledes nok til at blive spist alene med smør, er det lige så alsidigt som de fleste andre brød. Uanset om det serveres sammen med en varmende vintersuppe eller bruges som et lækkert sandwichbrød, har TigerPaste® fået sine striber til at blive en fast favorit i køkkener over hele verden.
TigerPaste® fås i 2 varianter: Salt & Peber samt Urter & Hvidløg.
Tips & Tricks
TigerPaste® kan bruges på dit eget hjemmebag, men også sagtens pifte et færdigbagt og købt brød op. Prøv fx at smøre TigerPaste® Urter & Hvidløg på pitabrød og servér dem som lækre kuvertbrød. Eller prøv at smøre TigerPaste® Salt & Peber på dine frosne rundstykker og få smagen af bagerens Salt og Peber rundstykker.
NB: Når du bruger TigerPaste® på færdige produkter, kan vi ikke garantere at skorpen bliver sprød. Men du får stadig den lækre smag fra krydderierne.
Opskrift på lækkert brød smurt med TigerPaste®
- 357 g mel
- 210 ml lunkent vand
- 15g. gær
- 1 tsk salt
- 42g. stuetempereret smør
- 1 spsk sukker/honning
- TigerPaste®
Forbered dejen
Hæld det lunkne vand, honning/sukker, salt og gær i en skål og rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt det blødgjorte smør. Tilsæt melet. Bland det hele sammen til en fugtig dej. Dette er klart nemmest med en røremaskine. Dejen æltes i 8-10 minutter, til den er blød og glat. Den skal hoppe tilbage, når du trykker på den og skal stadig have en tendens til at klæbe på overfladen. Så er din dej klar til den første hævning.
Første hævning:
Tag en ren skål, læg dejen deri og pak den derefter ind med en plastikfilm. Lad dejen hæve i varme omgivelser i 30 minutter.
Form tigerbrødet
Form Brødet efter dit behov. Du kan dele den i 8 små dejkugler (78-80 g hver) for at forme dem som boller eller lave dejen til 2 flute af ca. 320 g hver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør nu et meget tyndt lag af din yndlings Tigerpaste® på dine flutes eller boller. (Vigtigt at det er et meget tyndt lag, da det ellers vil løbe af brødet under bagning og give en våd bund på dit brød. Brug derfor kun ca. 1 tsk til et flute)
Anden hævning:
Lad dit brød/boller hæve et lunt sted i ca. 1 time. Hvis du ikke har det lunt, anbefaler vi at lade dejen hæve i 15-20 minutter mere. Dit brød skal gerne hæve til dobbelt størrelse.
Afbagning:
Opvarm ovnen til 200 grader.
Bagetiden er: Boller ca. 25 min. Flute ca. 30-35 min.
Lad dit bagværk køle af på en rist inden det nydes i godt selskab.